W house

2002

- Originally a white calsil 1970s brick home with a poor layout, dark narrow corridors and enclosing rooms. The contemporary transformation that took place maintained the excellent orientation of the current rooms but open it up internally allowing the occupants to live in a more relaxed manner. The creation of a stronger connection to the outside was also key to achieving this. The 70s arched windows were squared off and the external brickwork rendered, heavy timber balustrades replaced with glass permitting beautiful views from the inside spaces. Visitors are welcomed into a light filled foyer and up wide entry stairs. This leads to the open plan living spaces divided by low cabinets. These areas are uncluttered and quiet, the intention was to create a harmonious calm feel throughout the home. Upstairs locates the bathrooms and bedrooms facing east to capture the morning sun.
The rumpus to the rear opens directly onto the garden courtyard and pool where bold colourful planting contrast with the more subtle interior pallet.