L house

2011

- The steep waterfront site provided a challenging context for this new family home. Most important to the client was to invite the spectacular view into all rooms, to use natural materials and honest finishes as well as retaining the large Angophora. In response three overlapping volumes, each containing a different function, were arranged around a courtyard containing the pool maximising the outlook. The decision to locate the pool on the living level gave the house a relaxed resort quality. The master bedroom pavilion is clad in a grey terracotta tile and features adjustable external louvers to control sunlight and privacy. The unique veins in the natural stone floors used throughout the living spaces echo the layers of the cliff the house is built into. From the water the façade which features a timber clad boarder, frames the beautiful angophora in the foreground.